Archívum - Hírek és Cikkek - 2001

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

2001-11-28

Letölthető az Aeromap 1.2-es verziója

Letölthető az Aeromap 1.2-es verziója

Elkészült az AeroMap legújabb változata, amelyeről már úgy itéljük meg, hogy sok olyan új funkciót tartalmaz ami érdemessé teszi a közzétételre.

Tovább...

2001-11-11

Várható fejlesztések

Amint említettük már, van néhány funkció amelyet nem sikerült elkészítenünk. Megyőződésünk, hogy az alábbi funkciók fontosak és komolyan hozzájárulnak majd a még jelenleginél is könnyebb navigációhoz. Az hogy jelenleg még nem részei a V2-nek, ne szegje kedvüket, elég ha emiatt mi szomorkodunk. Öröm az ürömben, hogy a jelenleg hiányzó funkciók az AeroMap folyamatos frissítései során ingyenesen lesznek letölthetők. És akkor most nézzük a fekete listát!

Tovább...

2001-11-10

Elképzelések I. - Adaptív útvonal ajánlás

Elképzelések I. - Adaptív útvonal ajánlás

A fejlesztés hajnalán egyáltalán nem foglalkoztatott a dolog üzleti oldala. Ez egyszerűen csak így alakult, mert vannak néhányan akik a digitális térképet, a hordozhatóságot, esetleg magát a szoftvert értékesnek és hasznosnak tartják. Mi magunk is szeretnénk hinni, hogy a szoftver értékes, ezért a hagyományos felhasználóorientált funkciókon kívül rengeteg egyéb új technológiát is kidolgozunk. Az alábbiakban a közeljövőben megvalósítandó terveinkről tudhat meg többet.

Tovább...

2001-11-10

Elképzelések II. - Automatikus térkép generálás

Elképzelések II. - Automatikus térkép generálás

Amennyiben a rendszer sikeresen vizsgázik, úgy elképzelhető, hogy ezt a funkciót is elérhetővé tesszük az AeroMap felhasználók számára.

Tovább...

2001-11-10

Elképzelések III. - On-Line adatok

Elképzelések III. - On-Line adatok

Az On-Line adatokkal kapcsolatos fejlesztések nagyon nagy technológia spektrumot fognak át, mert a teljes kiépítettséghez szükség van a mobil szolgáltatókkal történő együttműködésre, szükség van egy nagy teljesítményű központi számítógépre, gondoskodni kell a megfelelő adatszolgáltatásról és nem utolsó sorban magát a hardver eszközt is el kell készíteni.

Tovább...

2001-10-09

Autószalon

Autószalon

Kedves Érdeklődő! Ha eddig nem lett volna alkalma kézközelből megszemlélni rszerünket, úgy ez úton hívjuk meg a Budapesti Autószalon 2001 szakkiállításra, ahol október 17 és 21 között reményeink szerint minden kérdésére választ tudunk adni.

Tovább...

2001-09-15

GPS háborúban és békében

GPS háborúban és békében

A Clinton kormányzat 2000 májusi határozata értelmében megszűnt a GPS műholdak által sugárzott jelek mesterséges torzítása, amely a meglévő civil berezések pontosságát a megelőző időszak tízszeresére növelte. Az SA alkalmazása, illetve későbbi megszüntetése komoly katonai és nemzetbiztonsági érdekek figyelembevételével történt.

Tovább...

2001-09-14

Fejlesztés történelem II.

Fejlesztés történelem II.

Másfél évvel ezelőtt még újnak számított a Windows CE operációs rendszert programozni, így azt is meg kellett ismernem ahhoz, hogy eljuthassunk az AeroMap aktuális verziójáig.

Tovább...

2001-09-13

Fejlesztés történelem

Az AeroMap szoftver fejlesztése 1999. novemberében indult, azzal a szándékkal, hogy létrejön egy olyan alkalmazás, amely segítséget nyújt a légi útvonaltervezésben. Az első térkép beszkennelése azonban gyorsan rádöbbentett, hogy az irányok kiszámítása egyáltalán nem triviális feladat, lévén a térkép sajnos egy kicsit görbe...

Tovább...

2001-09-11

World Trade Center

World Trade Center

Helyi idő szerint 8 óra 45 perckor az American Airlines egy Boing 767-es utsaszállító gépe, 93 utassal a fedélzetén a Manhhattan sziget déli részén található World Trade Center ikertornyaiba csapódott.

Tovább...

2001-08-16

GPS Kabát szeptember végére

GPS Kabát szeptember végére

A Talon Techonoly (New Zeland) visszajelzése alapján öremmel adjuk közre az iPaq-hoz készült GPS kabátról tudomásunkra jutott legfrissebb információkat. A GPS kabát várhatóan egy hónap múlva lesz relhető. Árakat hivatalosan még nem közölhetünk, annyit azonban elárulhatunk, hogy a jelenlegi CF és PCMCIA megoldásoknál jóval olcsóbban lehet majd hozzájutni. A kabát különlegessége, hogy tartalaz egy CF bővítőhelyet is, amelybe Compact Flash memóriakártyák vagy akár 1GB kapacitású MicroDrive is elhelyezhető.

Tovább...

2001-08-11

iPAQ GPS kabát előkészületben

iPAQ GPS kabát előkészületben

A Talon Technology Ltd. (New Zeland) GPS és mobil adatközvetítő rszerek fejlesztésével foglakozik. Termékeik között megtalálható a kifejezetten Compaq iPaq-hoz fejlesztett GPS kabát, amely a hithű kézből navigáló felhasználóknak nyújthat komoly segítséget ha itthon is elérhető lesz. Az ígéretesnek mutatkozó eszközről a NavMan honlapján található bővebb információ.

Tovább...

2001-08-02

Új AeroMap verzió

Új AeroMap verzió

Oldalunkról hamarosan letölthető lesz az AeroMap legújabb verziója, amely számos új funkcióval lepi meg a felhasználókat. Óriási változáson ment keresztül a grafikai alrszer, amely mostantól képes mintával ellátott területkitöltés használatára. Erdők, parkok, vízfelületek élethű mintázattal jelennek meg. A térképek adatbázisába bekerültek az érdekes helyek (éttermek, múzeumok, stb...) és bővült a navigációs alrszer szolgáltatási szintje is..

Tovább...

2001-07-16

Kísérleti Olaszország térkép

Kísérleti Olaszország térkép

A Digital Chart of the World nevű szabad hozzáférésű térképészeti adathalmaz feldolgozásával létrehoztuk olaszország autós térképét, amely jelen pillanatban áll tsztelés alatt.

Tovább...

2001-07-12

Megújult az AeroMap weboldal

Az AeroMap navigációs rszer immár elérhető cégünk hivatalos honlapján is.

Tovább...

2001-04-30

Előkészületben a Budapest Guide

Előkészületben a Budapest Guide

Az AeroMap szoftver egyszerűsített, navigációs funkciókat nélkülöző \"kézi térkép\" változata hamarosan elérhető lesz a nagyközönség számára.

Tovább...

2001-02-26

Az AeroMap új otthona

Az Aeromap web-oldal a Compaq Computer Magyarország Kft. gondozásába került.

Tovább...

2001-02-18

Világtérkép az AeroMaphoz

Az AeroMap a jövőben támogatni fogja a világról fellelhető összes térképészeti adat megjelenítését.

Tovább...

2001-02-08

AeroMap website elindult

Üdvözlök mindenkit, aki a GPS alapú navigációs megoldások után kutatva jutott el erre az oldalra.

Tovább...
Copyright © 1999-2015, NAVISYS Kft. Minden jog fenntartva. | Oldaltérkép | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Twitter | Facebook | Az oldal RSS Feedje