3D térkép ábrázolás

A 3D (térbeli, háromdimenziós) térkép kilép a hagyományosan síkban ábrázolt vetületből és új információkkal látja el a felhasználót.

A Térkép a valóság olyan absztrakciója, amely a bonyolult földrajzi formákat jól olvasható módon, egyszerűsítve, esetenként átértelmezve jeleníti meg. A térképi adatok megjelenítésének módja alkalmazkodik a felhasználási igényekhez, lényegi eleme, hogy könnyen olvasható legyen. A 3D (térbeli, háromdimenziós) térkép kilép a hagyományosan síkban ábrázolt vetületből és új információkkal látja el a felhasználót.

A 3D tér(kép) ábrázolás közben ugyanazokat a lényeges elveket kell követni, amelyek a hagyományos térképészetben is jól beváltak. A legfontosabb ezek közül, a térkép absztrakciós szintje. Egy térbeli (3d) térképnek nem a valóságot kell másolnia, hanem úgy kell látattnia azt, ahogyan az legmegfelelőbb módon alkalmazkodik a felhasználási igényekhez.

Lásd még: 3D navigáció

(folytatás következik)


 


AeroMap tesztelés Android-on

Kapcsolodó oldalak

2002-09-19

GUI – Grafikus Felhasználói Felület

A modern számítógépes szoftverek egyre természetesebb módon próbálnak kapcsolatot tartani a felhasználóval. Tovább...

 

2002-09-19

GPS navigáció

A GPS mint helyzetmeghatározó eszköz által nyert pontos koordináták és egy digitális térkép illesztése révén... Tovább...

 

2002-09-19

GPS

Globális helyzetmeghatározó rendszer (Global Positioning System) Tovább...

 

2002-09-19

Usability - Használhatóság

A „használhatóság” több mint a felhasználói felület (GUI), jellemzően a „hogyan végezzünk... Tovább...

 
Copyright © 1999-2015, NAVISYS Kft. Minden jog fenntartva. | Oldaltérkép | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Twitter | Facebook | Az oldal RSS Feedje